Down to Earth: Wie wil ik zijn in de wereld van vandaag? (Externe blog)

Down to Earth, misschien heb je hem gezien of erover gehoord. Het kan bijna niet missen, want deze Nederlandse documentaire zorgt nu al wekenlang voor onverwacht veel bioscoopbezoekers en dat is niet zonder reden. De makers Rolf Winters en Renata Heinen hebben hun wereldreis en zoektocht naar de verborgen ‘wisdom keepers’ op een prachtige wijze weten vast te leggen. Deze film brengt zo veel in beweging, ook bij mij. Maar hoe komt dat? Ik doe een poging en leg mijn gevoel erbij uit.

Who actually is in the driver's seat?

Who actually is in the driver's seat?

 

Sold out film theatres all over the Netherlands, people queuing up for returned tickets and cinemas sold out two months ahead. This is not possible according to the film industry; not for a documentary.  And especially not for one without a film distributor. Beforehand we were told: ‘self distribution is impossible’. And ‘there is simply no vacancy in cinema schedules’. Plus the idea of having a facilitated dialogue with the audience after every screening, made our proposition even more unworkable.

 

Happinez evenement Down to Earth (Externe blog)

Op een bewolkte zaterdag in oktober, op een mooi landgoed in de bossen bij Zeist, maakten mijn vriend en ik, samen met een heleboel andere Happinez lezers, via het witte scherm kennis met Rolf Winters en zijn gezin. De boodschap van DOWN to EARTH was lang vóór we de film zagen al sluimerend ergens in ons bewustzijn aanwezig. Het was alsof de film iets wezenlijks in een donker hoekje van onze geest plotseling in een vol licht zette: de mensheid is in een dusdanige crisis dat ons voortbestaan in evenwicht met de natuur in het geding is. Er is werk aan de winkel!