Being an Earth Keeper

"Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it's the only thing that ever has" -  Margaret Mead

DOWN to EARTH is more than a movie, it is a call to action.

The film reminds us that we are all Earth Keepers. We have a responsibility to leave the world a better place for generations to come. Please see below some of the things you can do to get involved.

Do you have an initiative that deserves attention, please get in touch with us. 

Down To Earth

Community

Earthkeepers

Upcoming screenings

 • 14
  February 2020
  Onderwijsmiddag: Verbindende Communicatie in de praktijk van het
  Verbindende Communicatie in de praktijk van het onderwijs Ai-opener organiseert dit jaar opnieuw een onderwijsmiddag en wel op 14 februari 2020. Het thema is: ‘Down to earth: Verbindende Communicatie in de praktijk van het onderwijs’. Down to earth is één van de meest succesvolle Nederlandse documentaires ooit. De film is het resultaat van een vijf jaar durende reis die een familie met hun drie kinderen maakte, op zoek naar de verborgen wijzen der aarde; de Earth Keepers. Ze realiseerden zich dat de wijsheid van de stamoudsten niet verloren mag gaan voor de wereld. We zijn niet afhankelijk van anderen om impact te kunnen hebben, we hebben zelf de touwtjes in handen. Samen kunnen we de richting van onze maatschappij veranderen en een nieuwe wereld creëren. We zijn zeer verheugd dat Carlijn Odijk-Bergmans onze gastspreker is. Zij is vanaf de start betrokken bij het project van Down to Earth. Met haar diverse achtergronden in het onderwijs (PABO-docent, basisschool leerkracht, onderzoeker/ontwikkelaar rekenmethode en intern begeleider) en passie voor Geweldloze Communicatie neemt zij ons mee op een virtuele reis. Aansluitend zijn er diverse workshops door onderwijscollega’s, zowel uit PO, MBO, VO als HBO/WO. Daarin kun je je kennis over de toepassingen van Verbindende Communicatie in het onderwijs verdiepen, ervaringen uitwisselen of kennismaken met dit proces. We sluiten de middag af met een drankje bij de bar en de gelegenheid om te netwerken.
  Fri, 14 Feb 2020 10:00
  center Djoj, Rotterdam