Trees for All

 

Trees for All is een stichting en erkend goed doel met CBF-Keurmerk. Met bijdrages van donateurs en bedrijven wordt geïnvesteerd in het planten van bomen, in de aanleg van nieuw bos en de bescherming van bestaand bos. Deze projecten in diverse landen leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan herstel van natuur en milieu. Daarnaast maakt Trees for All ook bosaanplant in Nederland mede mogelijk.

Iris Gardien, programmamanager bij Trees for All, zag DOWN to EARTH gezien en dacht meteen: “Dit is iets voor onze organisatie, de link die er wordt gelegd tussen zowel het magische als het nuttige van bomen en bos is bijzonder. Daar waar veel mensen hun leven om willen gooien na het zien van de film was het voor mij een bevestiging dat ik mij via Trees for All wil blijven inzetten voor een mooiere wereld.” Iris zette een programma in elkaar samen met het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Naast eigen personeel werden ook zakelijke relaties uitgenodigd om de film te komen bekijken, zoals ASR en ANWB.

Er werd geopend met een welkomstwoord door Iris en een introductie door facilitator Ada Knol van DOWN to EARTH.

In de film worden fragmenten getoond van het bezoek van de familie Winters aan de Ashuar, een indianengemeenschap in de jungle van Ecuador. De prachtige natuurbeelden confronteren ons met het feit dat per dag 32.000 hectare bos wordt gekapt. Daarnaast worden per jaar 50.000 planten- en diersoorten bedreigd met uitsterven. De kinderen vragen aan hun vader: “Why dad? Why are they spoiling it for us? Can't anyone stop this?” Een schrijnende vraag die aansluit bij de missie van Trees for All om ontbossing te stoppen.

Iedere nieuwe boom draagt bij

DOWN to EARTH wakkert mensen aan om zelf in actie te komen. Door bomen te doneren via Trees for All kunnen mensen meehelpen met de herbebossing van onze aarde. Samen leveren we door het realiseren van meer bomen en bos een belangrijke bijdrage aan een groenere wereld voor nu en voor later. Bijdragen kan op verschillende manieren:

  • Doneer een boom of geef een boom cadeau
  • Compenseer uw vliegtuiguitstoot of huishouden middels bossen
  • Realiseer een bedrijfsbos
  • Koppel uw product of dienstverlening aan bos of bomen

 “Bomen zijn positief”, stelt Sjaak de Ligt, directeur van Trees for All. “Een boom is een symbool voor hoop, nieuw begin, wedergeboorte en eeuwig leven. Een boom plant je niet alleen voor jezelf, maar voor de toekomst.” Bomen voorzien in basisbehoeften als zuurstof, voedsel en bescherming. En wist u dat een mens zich van een half uur per dag wandelen in het bos zelfs aantoonbaar gelukkiger voelt?

Na de filmvertoning faciliteerde Ada Knol de dialoog. De reacties waren divers: Hoe vertaal je deze gedachten naar de alledaagse praktijk? Is het een kwestie van gewoon doen of is dat niet realistisch? Over het geheel waren de reacties positief, ‘zeer de moeite waard’. Het evenement werd afgesloten met een goedverzorgde lunch in het Louis Hartlooper Complex. We zien dit zeker als een event dat wij, en andere bedrijven en organisaties, in de toekomst vaker kunnen gebruiken.