The Nature of Things

        Orly Seagull

        Orly Seagull

 

Hi, mijn naam is Orly Seagull. Ik ben de oprichter van The Nature of Things. The Nature of Things is een ‘huis van educatie’, zoals wij het noemen.

Mijn verhaal begint met DOWN to EARTH. De tijd dat ik de film keek hier in Tel Aviv waren waarschijnlijk een paar van de meest levensveranderende uren die ik heb meegemaakt. Alles wat werd gezegd in de film voelde als zo centraal en belangrijk voor wat educatie is en wat onze verantwoordelijkheid is tegenover onze planeet. Het voelde alsof er iets moest gebeuren, en dat dit is wat ik mijn kinderen verschuldigd ben. Ik ben hen de mogelijkheid en het privilege van educatie vanuit het hart verschuldigd, met verantwoordelijkheid tegenover zichzelf, hun gemeenschap, de natuur en de aarde. En dus namen we het besluit om onze eigen school te openen, zodat we onze kinderen de mogelijkheid kunnen geven om te begrijpen waar leren eigenlijk over gaat, en om zich te ontwikkelen tot goede mensen en hun eigen waarheid te ontdekken.

We kunnen een verandering op gang brengen. Ik denk dat het een kwestie is van ‘gewoon doen’ en begrijpen dat wij de kracht hebben om te veranderen. En dat is wat de film mij gaf. Er zijn inmiddels 220 mensen betrokken en ook nog 120 anderen actief in het waarmaken. Dagelijks activiteiten van de kinderen zijn onder andere het bouwen van lemen huizen, de afwas doen, ontdekken van de natuur en lessen in emotionele educatie.