DOWN to EARTH Cafe

 

Georganiseerd door Charmene Sloof en Isabelle Luykenaar

Thema: Tribes & Community life.

Datum: woensdag 16 mei 2018 van 20:00 - 22:30 uur (inloop 19:30 uur)

Locatie: Café Das Kabinett (Louis Hartlooper Complex Utrecht)

De film DOWN to EARTH veroverde de harten van vele Nederlanders. De film sprak tot de verbeelding en raakte velen diep. Zo diep, dat zij radicale veranderingen maakten in hun leven. Sommige mensen zegden zelfs spontaan hun baan op om hun eigen draai te gaan geven aan het leven dat zij tot dan toe – in hun beleving- wellicht meer leefden naar de maatstaven van anderen. Weg van systemen, op naar het bewandelen van hun eigen pad. Voor de één is dat makkelijker dan de ander.

We hebben vele prachtige reacties van mensen gehoord in de filmzalen en ontvangen via e-mail. Iedereen had een vergelijkbare vraag: ‘hoe nu verder?’. Met het Down to Earth Café willen we daar graag op inspelen. Immers wanneer je samen iets doet, is dat vaak makkelijker dan in je eentje. Graag nodigen we je uit om met ‘gelijkgestemden’ van gedachten te wisselen over thema’s uit de film en over hoe we zelf verandering kunnen brengen in deze wereld. En vooral ook wat de film met jou en jouw leven gedaan heeft. Wat heeft het bij je aangeraakt? Wat heb je zelf veranderd of wat zou je willen veranderen? Ben je een andere weg in geslagen of ben je dat van plan? Wij zijn benieuwd naar je verhalen!

Een avond met inspirerende mensen

Ons doel is om in het Down to Earth Café, mensen met elkaar in contact te brengen en te verbinden. Samen sta je sterker. Elkaar inspireren en samen positieve verandering in de wereld brengen; ieder op zijn eigen wijze. Wellicht met wat hulp van een andere DTE-liefhebber die je tijdens één van deze avonden tegen het lijf loopt. Immers, niets gebeurt zonder reden ; ). Laten we elkaar inspireren om te ontwaken en onze unieke krachten te bundelen. “We have all the answers, if only we dare to ask ourselves the right questions.”

Een Afrikaans gezegde zegt dat er een heel dorp nodig is om een kind groot te brengen: ‘it takes a village to raise a child’. En veel mensen vragen zich af: waar vind ik dat dorp? Waar vind ik mijn stam? Na een zoektocht van 7 jaar, over de aarde, in literatuur en met mensen, durft Karin Helmers met zekerheid te zeggen dat het geen kwestie is van ‘er heen gaan’ in de fysieke zin, maar van ‘er heen gaan’ in bewustzijn. Charmène Sloof reisde voor haar stichting Happy Plays als NLP coach en filmmaker de wereld over. Met haar gave laat ze zien dat verbeeldingskracht je overal brengt. “Het is een immens verbindende kracht die je in staat stelt om de vrijheid in jezelf te vinden”, aldus Charmène. Ze begeleidt mensen en kinderen wereldwijd deze kracht in zichzelf te ontsluiten.” 

Het programma

·      Welkomstritueel en inleiding door Isabelle Luykenaar

·      Vertoning van passages uit de film die aansluiten bij het thema

·      Extra: inclusief niet eerder vertoond filmmateriaal

·      A Hero’s Journey; contact met je roeping door Charmène Sloof

·      A Tribal state of Mind; vind jouw stam en stampositie door Karin Helmers

·      Het ervaren van je stampositie

·      Samen in gesprek, elkaar inspireren, delen en aanmoedigen

Karin Helmers; “Jouw stam, is geen plek op aarde, het is een 'state of mind'. En sinds het me gelukt is om daar te komen, neem ik het liefst zoveel mogelijk mensen mee in die ervaring! Want vanuit die 'tribal state of mind' kunnen die fysieke plekken echt harmonisch ontstaan! Tijdens deze lezing zit je niet alleen passief op je stoel maar ga je ervaren hoe het is om - al is het maar heel even - onderdeel te zijn van een stam. En natuurlijk mag je me er daarna alles over vragen.” Karin Helmers geeft dagworkshops TRIBE! Zij past een specifieke manier van kijken en verbinden toe in haar praktijk en bij de jaartrainingen die ze geeft. -www.versa.nu-

Charmène Sloof ontwikkelde de training A HERO’S JOURNEY, waarbij je de universele stappen doorloopt terug naar je roeping en leert hoe je jouw essentie verbindt in je leven en werk. Ze begeleid particulieren en professionals in haar praktijk en op locatie.

Isabelle Luykenaar, is oprichtster van ‘Mama MeTime’ dat moeders een weekend in de watten legt en ze zich weer even 17 laat voelen; gewoon omdat zij dat verdienen!

 

Aanmelden kan via: cafedte@gmail.com

Kosten: € 23,50 incl. koffie en thee

Wees er snel bij want we hebben maximaal 35 plekken beschikbaar

Na afloop is er gelegenheid voor een drankje in De Salon (dit is voor eigen rekening)

Overige data en thema's tot de zomervakantie:

Woensdag 13 juni 2018 - thema: Motherhood & female leadership