BACK to NATURE

 

Op 4 en 5 februari 2017 vond het eerste BACK to NATURE weekend plaats van DOWN to EARTH. Tien kinderen en hun ouders maakten een weekend lang plezier in het bos en ervoeren tegelijkertijd het belang van verbondenheid tussen mens en natuur.


Tijdens dit bijzondere weekend werden we vergezeld door Native Americans Duane en Van. Zij zijn te zien in de film DOWN to EARTH en kwamen uit Amerika hier om vanuit hun cultuur en wijsheid een bijdrage te leveren aan BACK to NATURE. Zij leerden de deelnemers bijvoorbeeld drummen op de manier van de Native Americans.

Het BACK to NATURE weekend bood een mogelijkheid om even uit de moderne maatschappij te stappen en om de waarden van de Keepers of the Earth te ontdekken op een praktische en leuke manier. Deelnemers gaven aan met veel plezier terug te kijken op een weekend vol verbinding met de natuur en met elkaar. Het concept van ‘één ouder, één kind’ gaf ruimte aan diepere aandacht voor het kind, die je thuis in de dagelijkse beslommeringen wel eens vergeet. Voor velen voelde het weekend als 'een cadeau voor jezelf'.

 

Vanuit DOWN to EARTH zullen we nog vaker BACK to NATURE weekenden organiseren. Hou onze website en Facebookpagina in de gaten!