DOWN to EARTH - Earth keeper festival

 

Je hebt de film gezien, maar hoe bewandel je nu zelf het pad van een Earth Keeper?

Kom naar het eerste DOWN to EARTH Earth Keeper Festival en doe inspiratie op over hoe je zelf, of in kleine communities, daadwerkelijk een betere wereld kunt achterlaten.  Na het succes van de film luiden we met dit festival de volgende fase van Down to Earth in. Een 'nieuw hoofdstuk' waarin we niet alleen inspiratie en verdere verdieping gaan bieden, maar ook concrete handvatten om samen het Down to Earth gedachtegoed tot leven te brengen. Deze dag is een eerste proeverij, boordevol ervaringen die je helpen de Earth Keeper in jezelf te (her)ontdekken. Ook vieren we tijdens het festival de lancering van de DVD. 

We openen gezamenlijk het festival middels een sacred fire ceremony. Inspirerende sprekers delen persoonlijke verhalen over hoe zij als ‘Urban Earth Keepers’ in hun werk vormgeven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarnaast zijn er diverse workshops en activiteiten gericht op de verbinding met jezelf, de verbinding met anderen en de natuur. Ga met elkaar in gesprek of steek je handen uit de mouwen tijdens de wildpluk wandeling. Het is tijd om van inspiratie over te gaan tot actie en de Earth Keeper in jezelf los te maken!

Openlucht Doorn DtE 25.08.17-8119.jpg
Openlucht Doorn DtE 25.08.17-8147.jpg

Datum: zaterdag 30 juni
Tijden: 12:30- 18:00 uur
Locatie: Landgoed Zonheuvel, Doorn

Globaal programma
12:30    Inloop
13:00    Centrale opening- Rolf Winters  
              Sacred Fire Ceremony
13:30    Doorlopend festival programma*
17:15     Gezamenlijk afsluiting bij het vuur
18:00    Einde programma

 Festival programma - Zie hier het programma met alle activiteiten.

U kunt hier kaarten bestellen.
Volwassenen                 € 27,50
Kinderen t/m 15 jaar   € 12,50


Kijk ook op facebook: DOWN to EARTH - Earth Keeper festival

Catering is de hele middag verkrijgbaar maar niet opgenomen in de prijs.

 

DOWN to EARTH Talks  klik voor meer info

dte-talks.png

In verbinding met de natuur klik voor meer info

dte-NATURE.png

                           Bushcraft workshop                               Wildpluk, met soepje als resultaat                          Blote voetenpad

 

In verbinding met jezelf klik voor meer info

Self.png

                 Down-to-earth   Yoga                                  Adem & IJsbad ceremonie                                            Meditatie

 

In verbinding met elkaar klik voor meer info

Others.png

       Be the Rythm                                       Safe school                                    Drum Workshop                               DOWN to Earth Cafe

Muziek

Quinten Rutgers

Quinten Rutgers

Mame N'Diack

Mame N'Diack

Quinten Rutgers is al jaren een welbekend fenomeen in de Amsterdamse muziekscene. Een hedendaagse troubadour van de nacht.Zijn repertoire reikt van oude jazz standards, tot folk liedjes tot verbasteringen van bekende popsongs, die telkens weer in nieuwe vormen tevoorschijn komen. Hij heeft een rauwe stem, en een haast ongegeneerde beleving.

Mame N'Diack Seck Thiam vertrok als jongeman uit Senegal om de wijde wereld te verkennen, en muziek als medicijn aan de mens te brengen. Zijn instrument is de "talking drum", en met zijn stem improviseert hij ter plekke verhalen over wat hij op dat moment ziet, hoort en voelt.

Quinten & Mame N'Diack vormen een bijzonder en uniek duo, waar het verleden en het heden, de elementen, de mens en de natuur in verhalende muzikale vorm samen smelt.

In verbinding met de natuur

Zoals prinses Irene zei op het Down to Earth Evenement dat we met haar organiseerden: “Het is op zich helemaal niet moeilijk, je kunt je overal en altijd met de natuur verbinden. Je moet het gewoon doen.” Laat je meenemen in de verschillende workshops en ervaar hoe dicht de natuur bij je is, en wat er gebeurt als je je er meer voor openstelt.

Freek1.jpg

Bushcraft workshop- Freek Wuthrich
De natuur levert het materiaal...jij doet de rest.

 

20180424_092110.jpg

 

De Meewerktuin - Nicolle Recourt en Marnix Lamers

Wildpluk, met soepje als resultaat

Alles wat in jouw directe omgeving groeit is afgestemd op jou, onkruid bestaat niet, zullen we er samen soep van maken? Ga samen met Marnix en Nicole op en buiten de moestuin ontdekken wat er groeit in het wild. We leren je wat eetbaar is op dit stukje land. Alles wat we verzameld hebben, gaan we samen bereiden tot een soep.

IMG_4280w.jpg

Blote voetenpad

“When  you feel the moss, and feel it is carrying you instead of you walking, that’s communication.” Wanneer Akeekwe dit deelt in de film, heeft ze het over de meest elementaire vorm van verbinden met de natuur: het voelen van de aarde. Dat doe je op blote voeten. Ervaar de aarde onder je voeten en hoe je pad verandert. Wat doet dit met jou? Marnix en Nicole begeleiden je op deze korte ontdekkingstocht. We komen na afloop samen bij het vuur. Hier houden we een korte talking circle met jong en oud over deze down-to-earth ervaring.

20180514_112415.jpg

Composteer je talent, een metafoor tussen natuur en je natuurlijke talent

Hoe kan een composthoop nu op mijn leven lijken? Samen verkennen we de techniek van compost maken, leer je over de verhoudingen en het proces van de composthoop. We gaan kijken naar onze eigen lagen waarmee we onze eigen vruchtbare grond maken om zo een prachtige plant tot bloei te laten komen. En hoe daarbij samenwerken belangrijk is. Wat kom je brengen op aarde? Composteer je talent gaat over dat je weet dat je jezelf meebrengt, dat jij de verandering bent waar jij op wacht, welke je in kunt zetten voor het grote geheel.

In verbinding met jezelf

In onze moderne wereld hebben we steeds meer haast en neemt de stroom aan informatie alsmaar toe. Met als gevolg dat we onszelf steeds dreigen voorbij te lopen. “You don’t have to run, it’s there.” zegt Balgaygnu in de film. Vertragen en verstillen zijn een absolute noodzaak geworden om ons eigen ‘zijn’ in balans te houden. Voordat we ons willen verbinden met anderen of de wereld(en) om ons heen, is het van belang dat we eerst de verbinding met onszelf maken.

Wim Hof en Kim Padding

Wim Hof en Kim Padding

Workshop: adem & ijsbad ceremonie - Kim Padding
Mede dankzij de methode van Wim Hof

IMG_1968.JPG

.In de n-ice-filosofie komen 4 thema’s elke keer weer voorbij, letterlijk en metaforisch...
Bewegen met de golven van het leven, de kou omarmen, volgen van het hart en dat maakte de cirkel rond en ons geaard.
En laten dat toevallig ook de vier elementen zijn, water, lucht, vuur en aarde!

"We are human beings, not human doings”
n-ice.world biedt ervaringen, Wim Hof zegt 'Voelen is begrijpen’…ervaar dus daarom zelf 30 juni een adem-sessie adem en warm aanbevolen maar altijd optioneel een ijsbad. Liever geen ijsbad? Dan kun je jezelf ook op een andere manier ontmoeten. Hoe dan ook n-ice!  
Neem je zwembroek en handdoek mee….maar wees gerust we zorgen ook dat je spontaan nog kan meedoen.

 

foto Karin website.jpeg

Karin Steffens – auteur van het boek Laat je raken, wat je emoties je vertellen.
Eigenaar van studio In Balans, praktijk voor coaching, yoga & meditatie.

laat je raken tekst plaatje klein.png

Meditatie-workshop:
Op het pad van earth-keeper kom je je eigen emoties tegen. De wens om iets moois neer te zetten in de wereld of iets goeds te doen, geeft vreugdevolle en hartverwarmende momenten, maar brengt evenzo onzekerheid en teleurstelling met zich mee. Zowel de aangename als de pijnlijke gevoelens zijn waardevol en komen je iets brengen. Karin begeleidt in deze workshop 2 meditaties waarin je ruimte maakt voor je gevoel en doordringt tot de wijsheid ervan.

VERBINDEN MET DE ANDER

We kunnen ons eigen pad bewandelen, maar we lopen nooit alleen.  Hoe kunnen we de kwaliteit en puurheid van onze onderlinge banden verbeteren en weer leren bouwen en vertrouwen op de kracht van het collectief? Hoe kunnen we weer in kleine communities leren opereren en de verantwoordelijkheid voor onze eigen leefomgeving meer in eigen hand nemen? Wat hebben we daarvoor nodig, welke vergeten oer-activiteiten kunnen die verbinding weer herstellen?

Dte Cafe.JPG

DOWN to EARTH Cafe met Isabelle Luykenaar en Charmene Sloof
Thema - Down to Earth als inspiratiebron
Vragen die hierbij horen:
Wat is er in jou aangeraakt door het zien van de film Down to Earth?
Is er sindsdien iets veranderd in je leven?
Wat zien we jou doen als je je hart volgt? Wat kun jij bijdragen als je jouw talenten inzet?

Thema - Hoe creëer je positieve verandering
Vragen die hierbij horen:
Hoe creëer je verandering binnen je eigen invloedssfeer?
Welke mensen heb je om je heen nodig om dit te bereiken?

Tamara Hillebrandt.jpg

Safe Talk, Tamara Hillebrandt, Initiatiefneemster Stichting safe School
De Safe talk is niet gebaseerd op discussie of debat, maar op het creëren van wederzijds begrip en respect. Het gaat erom dat je laat zien wie je wezenlijk bent. Dit doen we door een oprechte houding en betrokkenheid te stimuleren. Tamara zal deze Safe Talk leiden. Belangrijkste regel; degene die het praat-symbool in handen heeft, mag spreken; de ander luistert. Jong en oud is welkom om mee te doen.

John 930.jpg

Ontdek de functie van je "shitlist" - John van Balen

Van mijn recente ontmoeting aan de dialoogtafel, welke voorafging aan de film Down to-Earth, bleef mij een jong stel bij. Zij vertelden over de wijze waarop ieder voor zich al vorm gaf aan duurzame uitgangspunten. Direct na de film sprak ik ze weer en werd getroffen door de manier waarop zij moedeloos spraken over het enorme gat tussen de toestand van de westerse samenleving en de gemeenschappen van de sjamanen. "Hier zijn wij zo ver van verwijderd", zeiden ze. Hoe blijf je optimistisch in dialoog als je ziet waar het aan ontbreekt?

safeschool30.jpg

Be the Rythme- Julio Pimentel

Je lichaam is een instrument. Julio neemt ons mee in de kunst van body-percussion. Laagdrempelig, leuk en uitermate verbindend. Doe je mee?

 

Johny Drum.jpg

Drumworkshop- Johnny-D en Drum Magie Almere

Beat of the land. Beat of the heart. Johnny heeft een enorme verbinding met de film en heeft als vrijwilliger menig Down to Earth evenement muzikaal opgeluisterd. Op het festival deelt zijn passie voor de verbindende kracht van drumming in een interactieve workshop.

DOWN to EARTH Talks

Op het festival kun je kennismaken met een aantal eigentijdse Earth Keepers, individuen die in onze hectische wereld hele duidelijk keuzes hebben gemaakt en hun eigen unieke pad bewandelen. Luister naar hun persoonlijke verhalen, wat hen drijft, hoe ze hun hart hebben leren volgen en hoe ze zich vrij hebben weten te maken van de conditioneringen in onze maatschappij. Ga in gesprek en zie wat het in jou losmaakt.

john liu.jpeg

John D. Liu - filmmaker, ecoloog en onderzoeker.
Titel: Restoring damaged ecosystems is the great task of our time

Al meer dan 15 jaar is de cameraman en ecoloog John D. Liu bezig met zijn wereldwijde missie om woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Hij reist de hele wereld af om regeringsleiders, beleidsmakers en boeren met zijn beelden en kennis te overtuigen en te inspireren. Onvermoeibaar brengt hij de boodschap dat herstel van ecosystemen niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens economisch zeer zinvol.

jan taal.jpg

Jan Taal  
Ooit verliet hij Nederland om verlichting te zoeken in het Oosten en om noooit meer terug te keren. Na een jarenlang verblijf in India toch keerde hij toch terug, werd hij psycholoog en stichtte de School voor Imaginatie. 
Inmiddels zet hij zich al 40 jaar in voor mensen met ziekte en crisis. De laatste 10 jaar ontwikkelde hij de verbeeldingstoolkit, een laagdrempelig ‘gereedschapskist’ die de verbeelding en daarmee de innerlijke kracht van de mens aanspreekt - inmiddels een veel toegepaste en beproefde methodiek bestemd voor de mainstream gezondheidszorg

BJ.jpg

Bas Jurres - President Club van Rome NL en sociaal ondernemer
Titel: The Big Clean Up Experiment

Bas is voorzitter van de Nederlandse tak van de legendarische, sterk wetenschappelijk georiënteerde denktank “The Club of Rome”. Daarnaast is Bas ook geinitieerd in de Nyoongar Aboriginal Tribe uit Australie. Door deze unieke inkijk in beide werelden biedt Bas een verfrissende perspectief op onze samenleving.

Bas gaat praten  over het leiderschap dat nodig is in deze interessante tijden. Met name de combinatie van intuïtie, strategie en ‘purpose’ in persoonlijk leiderschap komen aan bod. Vanuit het perspectief van een duurzame wereld kijkt Bas ook naar de verbinding tussen clean-up projecten in de wereld en onze inner clean-up, die daar onlosmakelijk mee verbonden is. Wat heb jij op te ruimen?

Ivonne Harmsen.jpeg
Angela Weghorst.jpeg

Ivonne Harmsen – directeur EduChange en kwartiermaker foundation  DTE@school
Angela Weghorst - auteur van het boek ‘Anders’ en founder van TwinQ: insights & inspiration op het gebied van kinderen, jongeren en personal development
Titel: hoe maken we werk van toekomstmakers?

We staan aan de vooravond van een bijzondere tijd. Een toekomst die op alle fronten nog nooit zo onzeker is geweest als nu en fundamentele veranderingen met zich mee zal brengen. Een toekomst die vraagt om talentvolle, sociale en creatieve toekomstmakers die zich bewust zijn van hun eigen kern en kracht en hun unieke bijdrage aan het grotere geheel. Dit maakt het belang van persoonsvorming in het onderwijs des te duidelijker: weten wie je bent, wat je te bieden heb en wat je uniek maakt. Dit is niet alleen in het belang van de student zelf, maar ook voor de maatschappij. Want wanneer we gebruik maken van ieders uniekheid, ieders unieke passies en talenten, dan zijn we met z’n allen in staat om de wereld een stukje mooier te kleuren. Ieder op z’n eigen, unieke manier.

 

DVD - DOWN to EARTH

DSC09103_2.jpg

Uiteraard zal de DVD ter plekke te koop zijn. 

Je kunt hem echter ook vooruit bestellen via deze link. Vanaf 29 juni is hij leverbaar.

 

Deze dag is het hele team aanwezig, we ontmoeten je graag!

packshot DVD.jpg

Locatie:

langoed.png

DOWN to EARTH en Landgoed Zonheuvel hebben een bijzondere relatie. Niet alleen werd de film meerdere malen in het openlucht theater vertoond, maar onze visies op bijdragen aan een betere en duurzame wereld zijn gelijkgericht.  Zonheuvel omarmt het down-to-earth gedachtengoed en het voelt als de ideale thuisbasis voor het Earth Keeper Festival.   

Wij hopen dat de prachtige natuur van het Landgoed Zonheuvel ons doorlopend podium mag zijn. Bij voorkeur en goed weer vinden de meeste activiteiten buiten plaats. Mocht het erg slecht weer zijn dan hebben we ook ‘indoor’ voldoende mogelijkheden.